Aromaterapia utilizează uleiurile esențiale din plante și alți compuși aromatici pentru a ajuta la calmarea minții umane și la vindecarea anumitor boli. O puteți face acasă cu ajutorul uleiurilor esențiale, al parfumurilor și al cosmeticelor. Atunci când devine o parte a farmacologiei, este cunoscută sub numele de aromaterapie clinică.
Aromacologia studiază efectele diferitelor arome asupra comportamentului uman. Se crede că anumite arome au un efect relaxant asupra minții și corpului nostru. Aromaterapia include nu numai utilizarea uleiurilor esențiale, ci și a absoluturilor, hidrosolurilor, infuziei, fitoncidelor și uleiurilor suport. Absolutele sunt uleiuri extrase prin extracție fluidă superficială, cum ar fi absolutul de trandafir. Hidrosolii, precum apa de trandafiri, sunt produse secundare apoase după distilare. Infuziile sunt soluțiile apoase ale materialului vegetal. Fitoncidele sunt compuși organici volatili naturali extrași din plante. Uleiul de migdale dulci este un exemplu de ulei purtător, utilizat pentru diluarea uleiurilor esențiale.
Aromaterapia se poate face prin inhalare, prin băi, masaje și comprese, uleiurile esențiale putând fi absorbite de piele. Prin clătiri orale și gargarisme, acestea pot fi absorbite prin membranele mucoase. Ingestia este o altă metodă de aromaterapie, însă trebuie să fim foarte precauți și să consumm doar uleiurile esenâiale recomandate de producător ca fiind de uz intern. Eu nu recomand de niciun fel ingerarea uleiurilor esențiale. Odată ajunse în stomac, acestea interacționează cu substanțele secretate de sistemul digestiv, diminuându-se astfel capacitatea energetică de vindecare a uleiurilor. Ar fi multe de spus aici, însă, mă rezum la nu recomanda ingerarea esențelor divine ale plantelor. Divinul nu se mănâncă.
Aromaterapia produce diverse efecte terapeutice, cum ar fi efectele antiseptice, efectele anestezice și efectele psihologice și are efecte asupra sistemului nervos central și metabolismului. Pentru aromaterapie la domiciliu, puteți amesteca uleiurile din oferta XTERRA, în uleiuri de bază. În caseta 15 ULEIURI DIVINE aveți la dispoziție mai multe rețete. Aromaterapia poate vindeca depresia, insomnia, acneea, articulațiile durerile, stresul, tusea și alte tipuri de boli. Pentru piele, aromaterapia rezolvă cel mai bine acneea și problemele pielii uscate. Aromaterapia ajută la îmbunătățirea pielii și o face să strălucească, oferă un efect de pedichiură și manichiură și previne ridurile pielii. Uleiurile purtătoare cele mai utilizate pentru aromaterapie sunt: semințe de pepene, caise, piersici, migdale dulci, avocado, semințe de struguri, jojoba, măceșe și altele. Vezi întreaga ofertă de uleiuri purtătoare.
Asigurați-vă că folosiți uleiurile esențiale după consultarea unui specialist în aromaterapie sau a unui medic avizat. Uleiurile esențiale nu înlocuiesc tratamentele specializate ale medicinei alopate. Studiați precauțiile generale în folosirea uleiurilor esențiale 100% naturale și pure și testați-le pe o suprafață mică de piele înainte de aplicarea topică.